2008. 03. 25.

Borítómustra - az Ismeretlen katona borítója rekordot döntött a Könyvesblogon


Már a borító is nagy vitát váltott ki: a Könyvesblog történetében alighanem rekord mennyiségű hozzászólás érkezett ahhoz a cikkhez, amelyben a blog kovacsbalint nevű szerzője fejtette ki a véleményét a borítót tervező Tellinger András munkájáról. Egyebek között ezt írta: "Megváltoztatja az életed, na. Nem leszel már a régi, nem állnak veled szóba a barátaid, s nem marad más, csak te meg ez a borító..."
Nem titkoljuk: csak a legenyhébb részt idéztük, a szerintünk nem kellően alapos írásból. A vita végül arról (is) szólt: helyes-e, ha egy kiadó figyelembe veszi a piac követelményeit, és a könyve eladásakor azokra is számít, akiket, meglehet, érdekel a téma, de nem rendszeres könyvvásárlók. A teljes vitát elolvashatják itt: katt!
Jó szívvel ajánljuk: volt itt minden egyébről is szó. Feminizmusról, aztán, hogy része-e a könyvnek a borító (!), korszakokra jellemző színvilágról, Dundikáról, Könyvesblogról (van-e reklámértéke annak, ha ez a tiszteletreméltó netnapló foglalkozik valamivel) stb.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Szerintem Kovács Bálint egy faszfej. (Elnézést kérek, moderálják, ha kell, de felhívom a figyelmet arra, hogy ez itt nem tényközléds volt, hanem vélemény.)